Finger Lakes érmeink

Finger Lakes érmeink

Miről szól ez a nemzetközi borverseny?

A Finger Lakes Nemzetközi Bor és Szesz Verseny (FLIWC) az Egyesült Államok egyik legnagyobb karitatív bor- és szeszes italversenye. A bor mesterei, a lepárlók mesterei, a sommelierek mesterei, az oktatók, az újságírók, a borászok és más, a világ minden tájáról származó, nemzetközileg elismert bírák minden évben összegyűlnek Rochesterben, New York-ban, hogy értékeljék és díjazzák a nemzetközileg kialakított borok és szeszes italok ezreit, mindezt vakkóstolásos ítélkezési rendszerben.

FLIWC az egyik legnagyobb borverseny a világon, amely kizárólag a támogatás céljával jött létre.
A verseny és az azt követő események összes bevétele a Camp Good Days és a Special Times nevű nonprofit szervezet javát szolgálja, amelynek célja a világ minden táján élő gyermekek és családok életminőségének javítása, akiknek életét rák és sarlósejtes vérszegénység érinti, bízva abban, hogy a jó hangulat, a csapat és a mozgás elősegíti a gyógyulásukat.

0
éve minden évben érmet nyertünk
0
Finger Lakes érmet szereztünk 8 év alatt

Eredményeink

Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy 2015 óta minden évben éremmel díjazzák gyümölcsborainkat!

Mutatjuk is milyen Finger Lakes érmeink vannak:

0
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem

2022-es erdményeink:

ezüstérem: Feketeribizli-, és Cigánymeggybor

bronzérem: Eper-, és Kékáfonyabor

fingerlakes érmeink

Hogyan tudunk részt venni egy ilyen nemzetközi versenyen itthonról?

Először is kiválasztjuk azokat a gyümölcsborainkat, amelyek az adott évben szerintük kiemelkedően jól sikerültek. Már ez egy hosszú folyamat, hiszen ténylegesen az a célunk, hogy növeljük a Finger Lakes érmeink számát, tehát tényleg csak a legjobbak mehetnek! Általában 3-4, de maximum 5 bort választunk ki, ezekből kell meghatározott mennyiséget kiküldenünk Amerikába mintaként. Ezt kóstolják a neves bírák a vakkóstoláson. Amerikában és Kanadában egyébként nagy hagyománya van a gyümölcsboroknak, sokkal felkapottabb kategória, mint jelenleg Magyarországon.

Ha a verseny lezajlott, a borverseny hivatalos honlapján közzéteszik az eredményeket, és innen tájékozódunk mi is, hogy melyik borunk milyen helyen végzett.

Végül pedig postai úton megkapjuk a hivatalos Finger Lakes érmeinket is, amikre kimondottan büszkék vagyunk, és a kis bemutató termünkben/kóstoltató helyiségünkben szívesen mutogatjuk is. 🙂

finger lakes érmeink

Próbáljátok ki Ti is díjnyertes borainkat!

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial